Samenwerken. Hoe doe je dat?: ViaVida helpt je weer op weg
ViaVida helpt je weer op weg

Relatietherapie

Heb jij en/of je partner behoefte aan het onderzoeken van jullie relatie? Ben je gewoon geïnteresseerd of worstel je misschien zelfs met iets? Voel je je alleen binnen de relatie? Kunnen jullie elkaar emotioneel niet goed meer bereiken? Is er gedoe tussen jullie? 

Graag bied ik (echt-)paren de gelegenheid de zoektocht aan te gaan. In 1-2 sessies verkennen we wat er speelt, waar ieder van jullie behoefte aan heeft en onderzoeken we de onderliggende vragen. Ik vraag jullie te kijken naar jullie eigen gezin van herkomst waar jullie (onbewust) de eerste regels geleerd hebben over het hebben van een relatie. Door bij elkaar mee te kijken in dat onderzoek, wordt vaak veel duidelijk over de patronen die er ook weer bij jullie spelen. 

Vervolgens overleggen wij samen welke volgende stappen dienend zouden kunnen zijn. Hierbij valt bijvoorbeeld te denken aan gezamenlijke sessies, waarin jullie leren met behulp van EFT-technieken, lichaams- en opstellingenwerk de 'dans' te herkennen waarin jullie steeds terecht komen. Vervolgens krijgen jullie praktische handvatten voor de dagelijkse praktijk. Soms is het fijn en nuttig een tijdje individuele gesprekken te voeren om beter zicht te krijgen op je eigen aandeel in de relatie. Ook deelname aan een opstellingendag is mogelijk om zo meer inzicht te krijgen in de plek die jullie ten opzichte van elkaar innemen en hoe dat doorwerkt in het gezin.

“Sinds ik de training heb gedaan ben ik in een stroom terechtgekomen waar ik heel blij van word. Ik ‘mag’ eindelijk van mezelf, net of er een verbod is opgeheven. Daarin word ik gezien en erkend door de wereld om me heen en er komen veel mooie vragen op me af. Waarop ik dan voluit JA kan zeggen.”
Marjo, stembevrijder & tekstschrijver (De Stem van je Leven)

Ben je geïnteresseerd, bel (06 22 52 09 96) of mail gerust.