Samenwerken. Hoe doe je dat?: ViaVida helpt je weer op weg
ViaVida helpt je weer op weg

Werkwijze


Until you make the unconscious conscious, it will direct your life and you will call it fate.
C.G. Jung

 

Veel mensen hebben last van (groot of klein) ongemak in bepaalde situaties. Je bereikt niet wat je wilt, je zit jezelf in de weg. Of het ligt aan de ander, denk je. Bijvoorbeeld bij samenwerken, (jezelf) presenteren, leidinggeven of bij moeilijkheden. 
Ik geloof dat het niet nodig is om hieronder gebukt te gaan maar dat je er iets aan kunt doen. Ik geloof dat als je jezelf en de ander beter leert kennen, je meer trots gebruik kunt maken van jouw kwaliteiten en beter om kunt gaan met je valkuilen. Ik help ieder echt tevoorschijn te komen. ViaVida helpt je meer te bereikenWAAROM

WAAROM

Veel mensen hebben last van (groot of klein) ongemak in bepaalde situaties. Je bereikt niet wat je wilt, je zit jezelf in de weg. Of het ligt aan de ander, denk je. Bijvoorbeeld bij samenwerken, (jezelf) presenteren, leidinggeven of bij moeilijkheden. 

Het is niet nodig om gebukt te gaan onder kwetsbaarheid. Je kunt er gebruik van maken. Als je jezelf en je valkuilen meer leert kennen, kun je jouw kwaliteiten beter inzetten. Waardoor de interactie met anderen opener en effectiever wordt.

HOE

Ik laat je bewust worden van je gedrag, je eerste beweging, je gevoel en waar dat vandaan komt. Je vecht-, vlucht- en bevriesgedrag. Ik help je onderzoeken wat je nodig hebt om het anders te doen, voelen en denken. En ik help je hier praktisch mee te oefenen en het nieuwe gedrag te borgen. Zodat je het blijvend toepast in je werk of privé.

Als je zover bent, dan loop ik een tijdje met je mee op. Ik maak contact met je. Ik zet al mijn zintuigen in. Voel, zie en hoor je kracht en waar het mis gaat. En daarmee ga ik meteen met je aan de slag. Soms confronterend. Binnen tien minuten kijk je naar jezelf, na een kwartier heb je een brok in je keel. Met humor doe je spelenderwijs ontdekkingen. In een veilige setting.

Ik onderzoek samen met jou/jullie de organisatie- of individuele vraag op een systemische manier (organisatie- en familieopstellingen, Bert Hellinger).

Transactionele Analyse (TA), Neurolinguistisch Programmeren (NLP), gedachtegoed van Jung, Karakterstructuren (Alexander Lowen), Creatieregie (KernKonsult), Theorie U, Visie en missieworkshops, groepsdynamica, Appreciative Inquiry (AI), vergader- en communicatietechnieken zijn de bronnen waar ik daarbij uit put.

Bij presentatievragen werk ik met logopedie, theatertechnieken, lichaamswerk en non-verbale communicatietechnieken, zang, stembevrijding (Jan Kortie) en Pyramid Principle (Barbara Minto).

WAT

Individuele training, groepstraining, open training, advies en coaching op maat. En straks ook een boek en een nieuwe theatervoorstelling.

Bel of mail me om te overleggen. Dan onderzoeken we samen welke individuele vraag of groepsvraag je hebt. Of het gaat over presenteren, leidinggevenklantrelaties of over jij in de knoop. Of over samenwerken, onderling vertrouwen, teamoverleg of conflicten. En of je daarvoor het beste individuele coaching, een groepstraining op maat voor je hele team of een van de open groepstrainingen kunt volgen.
Stopkracht maakte mijn website. En Frans van Viegen mijn foto's.