Samenwerken. Hoe doe je dat?: ViaVida helpt je weer op weg
ViaVida helpt je weer op weg

Ik, toen en nu

Ik werd geboren op 20 oktober 1965 in het Diaconessenziekenhuis aan de Westersingel in Rotterdam. Ik heb een broer Oscar die vier jaar ouder is. Mijn vader Henry Broekman en moeder Bibi Broekman Mandelkern hadden in die tijd een schoenenzaak Cortina achter de Lijnbaan, in het centrum van Rotterdam. We woonden er vlakbij, in een flat aan de Joost Banckertsplaats 247, op de zesde verdieping. Vanuit mijn slaapkamer keek ik uit op de klokkentoren van het Stadhuis; op zaterdagmorgen genoot ik van het geluid.

Ik houd van theater (kijken en maken), muziek (ik speel klassiek gitaar, saxofoon, een beetje piano en zing), en wil altijd begrijpen waarom mensen doen wat ze doen, denken wat ze denken en voelen wat ze voelen. En waarom ze soms niet doen, niet denken en niet voelen. 

Ik woon al bijna 19 jaar in Amstelveen, sinds 2000 samen met mijn zoon Boaz. Ik loop en dans veel en graag. Ik eet bewust, selectief en toch heel lekker, geniet van echt contact, liefde, vriendschap, boeken, Marketa Irglova, documentaires, reizen en vroeg slapen.

Naast mijn werk schrijf en speel ik toneel. Ik werk nu aan een nieuw project, een interactieve plek om elkaar echt te ontmoeten en samen de toekomst vorm te geven, een soort dialooglab. Daarnaast regisseer en begeleid ik mensen met een (zakelijk gerelateerde) voorstelling of presentatie zoals De Communicatiemonologen. Van 2008 tot 2012 speelde ik mijn eigen autobiografische solovoorstelling Huilen zonder geluid in kleine theaters door geheel Nederland. Ik heb workshops zang en presentatie gegeven, speelde in meerdere kleine toneel- en kleinkunstproducties, was dirigent, zangeres en gitariste in verschillende bands, kwarteten en duo’s.