Samenwerken. Hoe doe je dat?: ViaVida helpt je weer op weg
ViaVida helpt je weer op weg

Referenties

“I believe I’ve lost my way, zingt Tony Joe White. Ik was hem eveneens kwijt. Mijn weg. Mijzelf. En toen tipte iemand mij op Vivien. 

Tegen de 60 en op zoek naar verbinding, waarheid en rust. Het was allemaal te veel. Mijn hoofd explodeerde. Ik was boos en down tegelijk. Er moest iets gebeuren, anders lagen emotionele rigoureuze acties op de loer waarbij schade zou ontstaan. Schade aan anderen maar ook aan mijzelf. 

De eerste sessie was meteen raak. Vivien las een gedicht voor dat zei dat verwarring en herrie een functie hebben. Dat je die ook welkom zou kunnen heten omdat zij iets zeggen. Iets inluiden. 

Ik sprak met haar een 10-rittenkaart af. Omdat het elke keer zo mooi en waardevol  was zijn het er 12 geworden. Uitgesmeerd over een periode van 1,5 jaar. Een fantastische reis, waarbij ik heel veel inzichten heb doorvoeld en allerlei (on)bewuste angsten en irritaties heb opgeruimd. 

Vivien oordeelt niet; stelt soms een vraag die je doet trillen op je grondvesten; laat het altijd bij jou; gaat nooit verder dan je op dat moment aankan en weet steeds een sfeer creëeren waarin je een volgende stap wil maken. 

Ik vind haar ongelooflijk goed. Allerlei technieken worden ingezet, waaronder - bij mij - opstellingen van Hellinger. En niet alleen voor familie- en gezinssituaties. Ook voor zakelijke vragen kun je dat inzetten zo is mij gebleken. 

Ik heb door haar een onvergetelijke en life-changing reis kunnen maken en heb een scherp en helder inzicht ontwikkeld in hoe het is en dat volledig kunnen omarmen.  

Partner advocatenkantoor

Zeer goede en professionele trainster. Weet feilloos op prettige en positieve manier je ‘zwakkere’ punten te herkennen en daarmee te werken Goede analyse.

Advocaat-medewerker, advocatenkantoor

Op een warme, directe en respectvolle manier bracht je ons naar een hoger plan.

Partner advocatenkantoor

We zijn unaniem positief gestemd over de openheid die er door jouw bijdrage ontstaan is. De sectie is meer cohesie gaan vertonen wat ook voor een positieve bijdrage aan kantoor als geheel heeft gezorgd.

Boudewijn Baan, partner en sectievoorzitter Asselbergs & Klinkhamer advocaten.

Heel veel dank voor de bijzondere en zeer inspirerende middag. / ..wat fijn om zo snel tot zo’n vertrouwelijk samenzijn te komen. En te reflecteren op de verhouding met onze omgeving en onszelf.

Naar aanleiding van de 'Zweethut voor advocaten', samenkomst van 25 partners en kantoordirecteuren, gegeven i.s.m. Langhof Advies

Ik ben mij bewuster geworden van de plek van manager. En wat ik als manager nodig had om een stapje achteruit te doen. Zodat de teamleden zelf hun onderlinge onderlinge strubbelingen gingen aanpakken.

Mieke Steinberg, manager legal support group Houthoff Buruma

Vivien leert mensen impact te hebben door zich open te stellen en daardoor hun kwetsbaarheid te tonen.

Diederik Gosewehr, HR Director Mazars

Door de begeleiding van Vivien overleggen we als MT veel efficiënter. De onderlinge verwachtingen zijn helder, we luisteren beter en spreken ons meer uit. Hierdoor komen we sneller tot gezamenlijke besluiten. En we hebben lol met elkaar!

Peter Kloosterman, manager waterbedrijf Vitens

Vivien zorgt voor een open sfeer waarin ieder iets van zichzelf kan laten zien. Het was spannend, we hadden lol en we spreken elkaar nu gemakkelijker aan.

Cees Leeuwis, Hoogleraar Wageningen University

Vivien bezit voor mij het unieke vermogen om zonder (voor)oordeel zich in te leven en handreikingen te bieden waarmee ik bij mijzelf heb ontdekt dat mijn drive om altijd maar weerstand tegen te gaan door de ander te overtuigen, beter heb kunnen inruilen voor het juist accepteren van die weerstand. Vervolgens heb ik vooral ontdekt hoe ik, zonder of met minimale invloed van de omgeving of wat ik denk dat die omgeving verwacht, meer mijn eigen mening kan bepalen en zo dichter bij mijn eigen gevoel blijf. Dit alles geeft mij meer rust, zekerheid en daardoor ervaar ik ook acceptatie in mijn leidinggevende rol. 

Chris v Diest scheidingsbemiddelaar 2Divorce 

Beste Vivien, Even zomaar een bedankmailtje,

Enkele weken geleden heb je ons (cursisten mediators 2Divorce) een positieve energieke en voor mij persoonlijk achteraf een geweldige training/coaching verzorgd. Een van jouw onderdelen was het werken met de legendarische "playmobielpoppetjes" alwaar ik direct van in de lach schoot. Mijn lieve kinderen spelen ermee en de enige associatie die ik er mee had is dat ik ze iedere avond op sta te ruimen ;-). Groots was echter mijn verbazing wat de familieopstelling daadwerkelijk met mij persoonlijk deed!

Ben er daarna ook verder mee aan de slag gegaan, en zelfs na kinderbedtijd de speeldoos van mijn zoon even 'geleend'.

Ik besef nu pas hoe/wat/waarom/en vooral hoeveel sommige familieleden voor mij hebben betekend, en ik voor hen. Ik heb hier later nog zoveel aan gedacht en.... nog! Het heeft mij een aantal puzzelstukjes gegeven die ik zelf nooit heb gevonden.

 Wil jouw manier van trainen/coachen even prijzen.  Wil jou hier in het bijzonder hartelijk voor bedanken uit mijn hart. Je muziek, het stukje voorlezen en ...... het waxinekaarsje maakte het af!

Twijfelt er een nieuwe cursist bij je?  laat ze mij maar bellen.

Maarten Huijben, manager Gemeente Amsterdam

Ben erg blij geweest met de begeleiding van Vivien; geduldig, met aandacht en humor. Ze stelt op de juiste momenten de goede vragen. Genoeg om vervolgens zelf mee aan de slag te kunnen gaan. Het heeft me inzicht gegeven en weer bij mezelf gebracht waardoor ik mijn werk weer met energie op kan pakken.

Pauline Verheule, coördinator gemeente Ermelo

Vivien, je leert me kijken naar mezelf. Daardoor leer ik mezelf niet te veroordelen.

Als ik geen oordeel over mezelf hoef te vellen, hoef ik dat ook niet over mijn omgeving.
Zonder oordeel, kan ik met compassie kijken. Als ik met compassie kijk, laat ik mezelf in mijn waarde. Als ik mezelf in mijn waarde laat, laat ik de mensen om me heen in hun waarde! Dank je wel.

Elleke Frumau. dierenarts dierenkliniekwesterpark.nl

Vivien gaat op zoek naar het eigen weten van de ander. Ze kauwt het niet voor waardoor ik het zonder weerstand aan kon nemen. En soms zegt ze juist wel stevig wat ik moet doen. Dat nam ik dan aan door de ervaring dat ze te vertrouwen is en dat ze wijze dingen zegt. 

Monique Verreijdt, poh ggz Amsterdam

Onlangs ben ik gevraagd om een bijdrage te leveren aan de boekpresentatie: MET ZOVEEL LIEFDE HEB IK VAN JE GEHOUDEN. Woorden bij persoonlijk verlies. Dit wilde ik graag doen. Ik voelde me vereerd. 

Vivien zou deze dag als  ceremoniemeester de sprekers, de discussie en het programma leiden. Zo ontmoette ik haar voor het eerst in de voorbereiding. Ik voelde me onmiddelijk tot haar aangetrokken en mij bij haar op mijn gemak. Haar levendige en uitnodigende wijze van contact maken deed mij zonder aarzelen mij, met mijn voorbereiding, aan haar toe vertrouwen. 

Vivien heeft mij enorm geholpen in die voorbereiding. Met heldere vragen. 
Met een heldere uiteenzetting wat voorwaardelijk is voor een succesvolle presentatie (Inhoud-Vaardigheid-Spreekintentie). Met het letterlijk in de ruimte gaan staan en het opstellen van het mijn plek innemen. Daarin kwam ik met Vivien haar hulp mijn persoonlijke remmingen en gevoelens van schaamte tegen. Deze hebben wij samen onderzocht en tevens wat mij helpt om hier mee om te gaan.

Haar uitgesproken erkenning, het werken met haar eigen kwetsbaarheid en enthousiasme heeft mij het vertrouwen gegeven te kunnen gaan staan. Dit heeft geresulteerd dat ik zonder terughoudendheid mijzelf, tijdens mijn lezing, heb kunnen verbinden met het publiek, mijn thema en mijzelf. 
Kortom ik kan Vivien van Harte aanbevelen als coach en fan!"

Esther Cohen, eigenaar, coach en rouwbegeleider bij Dros & Cohen, coaching en consult.

Video hier